در راستای گسترش کسب و کار و استفاده بهینه از فضاهای مختلف در کشور برای رونق و توسعه ملی همواره طرحهایی در این سو به تصویب میرسد که میتوان با هزینهای بسیار پایین اقدام به سرمایه گذاری کرد. در کشور ما بسیاری از زمینها و اراضی دولتی هستند و معمولا بایر از این رو قانون امکانی را فراهم کرده تا با ارائه طرح توجیهی اقدام به دریافت زمین جهت ایجاد مراکز مختلفی نمود.
در این نوشتار به بررسی در مورد طرح توجیهی برای دریافت زمین از منابع طبیعی میپردازیم. سعی داریم در این مقاله این طرح های توجیهی را بررسی کنیم و اجرایی بودن یا نبودن آن ها را مشخص کنیم . در این مقاله شما با کارشناس رسمی دادگستری جنگلداری منابع طبیعی آشنا خواهید شد و می توانید با آن ها در تماس باشید.
میدانیم در حوزه منابع طبیعی تمام زمین های بدون سند و طبیعی و جنگل ها و مراتع و دشت هایی که بدون سند هستند طبق قانون ملی شدن جنگل ها تحت نظارت سازمان ملی منابع طبیعی است . از این رو در صورتی که فردی جهت ایجاد کسب و کاری جدید و نوپا بتواند موجب اشتغال زایی و یا تولید شود، منابع طبیعی میتواند امکانات و یا زمینی را در اختیار آن فرد بگذارد. در این موارد افراد با در دست داشتن شرایط و مدارک مورد نیاز طرح کسب و کار خود را به منابع طبیعی ارائه میدهند و سپس منتظر تاییدیه خواهند شد. نگاه منابع طبیعی به این طرح ها به گونه ای است که اولویت بندی با روستاییان و محلی های نزدیک زمین و افراد کم بضاعت که زمین ندارند است. همچنین اولویت های بعدی به ترتیب با متخصصین و کارآفرینان بخش کشاورزی، فارغالتحصیل ها رشته های مرتبط و کارمندان دولت و بازنشستگان است.
در مورد بررسی این طرح ها منابع طبیعی با توجه به بازده طرح ها و همچنین نوع اشتغال زایی طرح میتواند بررسی های لازم را انجام دهد. به عنوان مثال یک طرح توجیهی کاشت زعفران و یا کاشت گیاهان دارویی می تواند اشتغال زایی مناسبی داشته باشد . و یا حتی احداث یک مجتمع تفریحی یا احداث اماکن تفریحی جز طرح های خوب محسوب میشود. البته نوع طرح کسب و کار و پلنی که به منابع طبیعی ارائه میشود اهمیت زیادی دارد زیرا که منابع طبیعی برای واگذاری اراضی خود قطعا باید توجیه مناسبی داشته باشد.
در بسیاری از موارد واگذاری اراضی منابع طبیعی و این نوع زمین ها توسط آگهیهای روزنامه ها صورت میگیرد و از میان طرح های توجیهی بهترین آنها انتخاب خواهد شد.
امکان دارد اراضی ارائه شده جهت سرمایه گذاری، به صورت قطعی واگذار شود یا به صورت اجاره ای باشد. نوع قرار داد بسیار اهمیت دارد که باید به دقت دو طرف از آن اگاه باشند. همچنین نحوه واگذاری باید به صورت کاملا قانونی باشد و تمامی مراحل و تاییدیه ها اخذ گردد. جهت تایید تقدیم اراضی نهاد های جهاد کشاورزی و استانداری و منابع طبیعی و غیره حضور دارند که باید همگی تاییدههای لازم را ارائه دهند. همچنین جهت اطلاعات تکمیلی در مورد واگذاری و نوع ثبت قرارداد های لازمه با منابع طبیعی و نوع متراژ و نقشه برداری از زمین میتوانید با کارشناس رسمی دادگستری امور ثبتی ما تماس بگیرید.
در این موارد اصل بر این است که کاربری زمین در جهت احیا زمین و همچنین بهره وری مناسب از آن باشد و همچنین بتواند کاربری مناسبی را برای منابع طبیعی داشته باشد. در صورتی که طرح های توجیهی از آن چه که در طرح گفته شده فاصله بگیرد و به منابع طبیعی صدمه ای بزند شکایات از مالک صورت میگیرد. در این موارد کارشناس رسمی دادگستری جنگلداری منابع طبیعی میتواند به کمک دادگاه بیاید و از طرح توجیهی اطلاعاتی در اختیار دادگاه بگذارد.
همچنین در صورتی که طرح توجیهی برای دریافت زمین از منابع طبیعی در موعد مقرر به بهره برداری نرسیده باشد، منابع طبیعی میتواند دوباره این اراضی را برگرداند و به اسم دولت در خواهد آمد. همچنین اگر مالک جدید به تعهدات خود مبنی بر آن چه در قرار داد ها آمده اقدام نکند، قرار داد فسق خواهد شد و زمین به دولت باز خواهد گشت. در این موارد هم در صورتی که اختلافاتی پیش آمده و مالک اعاده دادرسی کند، جهت بررسی نوع قرارداد و همچنین نوع طرح توجیهی و تعهدات آن، کارشناس رسمی دادگستری جنگلداری منابع طبیعی میتواند به دادگاه کمک کند.
کارشناسان متخصص ما در این مرکز میتوانند در صورتی که در بحث طرح های توجیهی سوالی دارید شما را راهنمایی کنند و یا در دادگاه کمک رسان باشند و به صورت تخصصی یک طرح کسب و کار و مفاد قراردادی آن را بررسی کنند.