محاسبه آنلاین دستمزد کارشناسان رسمی دادگستری

 

بررسی ثبت اختراعات و علائم تجاری توسط کارشناس رسمی دادگستری ثبت اختراعات و علائم تجاری

مالکیت معنوی در ثبت اختراعات و نوآوری ها و حتی علائم تجاری امروزه اهمیت بسیار زیادی پیدا کرده است. علامت تجاری نشانه ای است که به واسطه آن می توان تشخیص داد که یک کالا مربوط به چه شخصی یا چه شرکتی است. اختراع نوآوری است که شخص یا موسسه ای در زمینه تولید یا ابداع یک کالا و وسیله دارد. کارشناس رسمی دادگستری ثبت شرکتها و علائم تجاری به اظهارنظر در خصوص صحت اقدامات ثبت موارد فوق می پردازد.

در هر کشوری حقوقی برای مخترعان در نظر می گیرند. معمولاً حمایت‌های خوبی نیز از مخترعین می کنند.( البته بعضی از اختراع ها مورد حمایت نیست و جزو استثنائات محسوب می شود). به همین دلیل بررسی اصالت اختراعات و همچنین روند ثبت آن بسیار مهم است.  کارشناس رسمی ثبت علائم تجاری می‌تواند به مخترعین کمک کند تا با روند ثبت اختراعات بهتر آشنا شوند و همچنین مسائلی که در خصوص اختراعات و علائم تجاری رخ می دهد را شرح دهد تا از بروز مشکلات برای آنها جلوگیری کند.

برای اقدام به ثبت اختراع ارائه اظهارنامه الزامی است. برگه اظهارنامه را باید از واحد فروش اوراق بهادار گرفت و اطلاعات مربوط به اختراع را در آن درج کرد. مهمترین نکاتی که باید در اظهارنامه قید شود: اول آنکه به زبان فارسی باشد، اختراع مختصرا توضیح داده شود، اطلاعات کامل مخترع در آن ثبت شود و همچنین مخترع دلیل نوآوری خود را به دقت و اختصار توضیح دهد.

 کارشناس دادگستری ثبت علائم تجاری توصیه بسیار مهمی به مخترعین در خصوص طرح ادعاهای نادرست و تعریف و تمجید در متن اظهار نامه می کند.  در صورتی که از اختراع در اظهارنامه تعریف و تمجید شود اظهار نامه پذیرفته نمیشود و در صورتی که ادعای باطل مطرح شده باشد نیز مشکلاتی در مراحل بعدی برای مخترع به وجود خواهد آمد.

درست بودن فرآیند ثبت اختراع موجب بروز مشکلات و اختلاف‌های خواهد شد. برای مثال اگر اختراع اصالت نداشته باشد و یا به تعبیر بهتر جدید نباشد و فردی در خصوص آن ادعایی مطرح کند کارشناس دادگستری ثبت علائم تجاری وظیفه بررسی فرآیند ثبت اختراع و اظهار نظر در خصوص ادعای طرفین را دارد.
یکی از مشکلاتی که در موضوع اختراع بسیار شایع است، اختلاف بر سر صاحب اختراع است. پرونده های بسیاری در این خصوص تشکیل شده است که یک طرف شخصی که اختراعی انجام داده است وجود دارد و طرف دیگر موسسه ای که مخترع برای آن کار می کرده است. معمولا اختراع در این موراد به اسم موسسه ثبت می شود مگر آنکه آنها قبلا با هم توافق کرده باشند حقوق اختراع متعلق به مخترع است.

در خصوص علائم تجاری نیز باید فرآیندی را برای ثبت طی کرد. تحویل دادن اظهار نامه برای ثبت علائم تجاری نیز لازم است.  کارشناس ثبت علائم تجاری بر نکاتی تاکید دارد که باید در نظر گرفته شود.  قاعده کلی این است که هر نشانه و علامتی قابل ثبت است مگر اینکه جز استثنائات باشد. بنابراین به بررسی این استثنائات می پردازیم.

اسم عام قابل ثبت نیست. مثلا نمی‌توان علامت تجاری یک کارخانه تولیدی بیسکویت را بیسکویت گذاشت و یا مورد دیگر اینکه نمی توان از کلماتی مانند خوب، بهترین و امثالهم استفاده کرد. همچنین اسامی و علامتی که مغایر با عرف  جامعه باشند را نمی توان انتخاب کرد. و بدیهی آنکه نمی توان اسامی مغایر با مذهب را به عنوان علامت تجاری ارائه داد.

از نشانه های سیاسی وعلامات گروه های معاند هم نباید استفاده کرد. برای مثال نمی توان از لوگوی یک سازمان نظامی و یا لوگویی که شبیه ان باشد استفاده کرد. از نشانه ها و علائم سایر شرکتها نیز استفاده کرد، حتی در صورت ثبت نیز مشکلاتی برای شرکت ایجاد خواهد شد.

 بنابراین مالکیت معنوی علائم تجاری دیگران نیز باید مورد توجه قرار بگیرد. مدت اعتبار ثبت علائم تجاری ده سال است و پس از آن باید تقاضای دیگری برای ثبت مجدد ارائه کرد. امروزه موسسات زیادی برای طراحی علائم تجاری و لوگو ایجاد شده‌اند. ارائه طرح اولیه و مراجعه به طراحان قابل اعتماد می تواند در هزینه ها و وقت درخواست دهندگان صرفه جویی کند چرا که در صورت مشکل و یا نقص، مراحل اداری ثبت دوباره باید طی شود و وقت بیشتری برای ثبت از متقاضیان گرفته خواهد شد که ممکن است باعث ضرر مالی به آنها نیز شود.