تعیین و محاسبه برگ سبز گمرکی میتواند در بسیاری از موارد تسهیل کننده واردات در کشور باشد به همین دلیل تجار و بازرگانان در تلاش هستند تا با محاسبه کامل این هزینه از بروز مشکلات احتمالی در خصوص ترخیص کالا در گمرک که خود مشکلات چندی را به همراه میآورد جلوگیری نمایند. بهترین راه برای محاسبه این هزینهها مراجعه به کارشناس رسمی دادگستری امور گمرکی است. در این یادداشت توضیحاتی در این خصوص ارائه خواهیم داد.
سالانه میلیارد ها دلار واردات کالا به کشور داریم و تمامی کالاهایی که به گمرک وارد می شوند باید طبق قانون مراحلی را طی کنند تا بتوانند برگه خروج و ترخیص کالا بگیرند . هزینه هایی نظیر مالیات . بیمه و هزینه های حمل کالا و ...در این مقاله سعی داریم تا بررسی این هزینه ها و همچنین تعریف برگ سبز گمرکی شما را با این موضوع آشنا کنیم و اگر شما هم در این زمینه سوالی دارید به کارشناس مربوطه لینک شوید.
به صورت تعریف کلی برگ سبز گمرکی به مجموعه امضا ها و مهر هایی می گویند که با تکمیل آن ها کالای مورد نظر شما قابلیت ترخیص کالا پیدا می کند .برای تایید این امضا ها و مهر های لازم شما مجبور به گذراندن یک سلسله مراتبی دارید که در ادامه قابل توضیح خواهد بود.
یک سری اطلاعات در برگ سبز گمرکی هر فرد وارد کننده وجود دارد که شامل هزینه های سفارش و مالیات و ...و همچنین نام شرکت یا وارد کننده و شماره های ثبت سفارش ، نوع کالا، وزن کالای وارداتی و .. غیره می باشد.
محاسبه برگ سبز گمرکی به منظور پرداخت های شخص وارد کننده کالا، کاری تخصصی است و به همین دلیل باید به کارشناسان مربوطه یعنی کارشناس رسمی دادگستری امور گمرکی مراجعه کنید.
تشخیص هزینه بیمه و مالیات بر کالا با توجه به میزان ارزش خود کالا صورت می گیرد و فرمولاسیون خاص خود را دارد . در بعضی کالا ها مانند خودرو مالیات و گمرکی فرق دارد . سیاست های خاص مورد نظر برای واردات هر نوع کالا متفاوت است . امکان دارد مالیاتی متفاوت برای کالایی اعمال گردد . البته در برگ سبز گمرکی پرداخت های اولیه انجام خواهد شد . امکان دارد که در بحث محاسبه برگ سبز گمرکی کالا هزینه ها مقدار بیشتر یا کمتری را نشان دهند که مورد اختلاف بین گمرک و وارد کننده باشد . در این موارد کارشناس با بررسی هزینه ها و مالیات و بیمه و هزینه های کلی در برگ سبز می تواند بهترین نتیجه گیری را انجام دهند. همچنین احتمال دارد در بحث محاسبه برگ سبز کالای مورد نظر بعد از پرداخت کالا دچار مشکل باشد که باز هم مورد اختلافات در گمرک می باشد . در این حالت نیز برای بررسی کلی این موضوع در صورت اختلاف کارشناسان مربوطه گمرکی به تشخیص مقدار خسارات می پردازند. یا به عنوان مثال فردی تمام پرداختی های گمرک را انجام داده ولی بعد از مدتی متوجه اشتباه محاسباتی شده و در حال حاضر خواهان بازگشت پول خود است . این جا اگر دو طرف به توافق نرسند کارشناس امور گمرکی و همچنین کارشناس رسمی دادگستری اقتصادی و بازرگانی می توانند به بررسی موضوع بپردازند.