نظر کارشناس رسمی دادگستری رشته صنایع چوب در مورد مزایای استفاده از چوبهای مختلف در ساختمانها
از دیرباز صنعت چوب یکی از کاربردیترین و مؤثرترین حوزههای کاری بشر بوده است. امروزه هم اهمیت و نقش صنعت چوب در زمینه دکوراسیون داخلی، نمای ساختمان و حتی سازههای چوبی بسیار پررنگ و حیاتی است. این صنعت با توجه به نقش مهمی که در زیباسازی منازل و همچنین استحکام و ماندگاری مبلمان، راه پله و غیره دارد، توانسته است جایگاه خود را در بین افراد و همچنین کارفرمایان و مالکان ساختمانها حفظ کند.
یکی از مشکلات موجود در صنعت چوب آن است که فرآوردههای چوبی از جنگلها و منابع طبیعی حاصل میشود و استفاده بیرویه از این منابع منجر به این شده است که صنعت چوب بیشتر سمت و سوی لوکس و زیبایی به خود بگیرد. کارشناس رسمی دادگستری صنایع چوب علاوه بر این که در پی ارائه راهکار در زمینه انتخاب بهترین نوع چوب است، تمام تلاش خود را برای بهینه سازی مصرف این منبع طبیعی به کار میبندد.
وقتی کارفرمایان، پیمانکاران یا مالکان ساختمانهای مختلف به دنبال پیاده سازی یک طرح عالی مبتنی بر صنعت چوب در محیط خود باشند و از طرفی بخواهند هزینه را به بهترین و مناسبترین حالت ممکن برسانند، میتوانند از مشاوره و راهنمایی کارشناس رسمی صنایع چوب استفاده کنند زیرا این شخص به خاطر تسلطی که بر انواع چوب دارد، میتواند بهترین انتخاب را به شما ارائه دهد.
به طور مثال، چوب بلوط، بهترین گزینه برای کفپوش است و علت اصلی این مطلب، دوام بالای این چوب است و همچنین در برابر حشرات و قارچها نیز مقاومت بالایی دارد. چوب راش که به وفور در کشورمان یافت میشود، درختی مقاوم در برابر آفت است و برای ساختن در و پنجره نیز به کار میرود. البته انتقاداتی هم به این چوب میشود که علت آن وجود دوک در سطح خارجی این چوب است که موقع رنگ آمیزی سیاه میشود و ممکن است نمای جالبی نداشته باشد.
یک نوع چوب دیگر، چوب کاج است که به دلیل وفور، ارزان هم هست و بیشتر برای دکور مناسب است و برای ساخت نمای بیرونی هم بسیارمفید و پرکاربرد است. چوب دیگر، چوب درخت گردو است که مرغوبترین و بهترین نوع چوب از نظر زیبایی، رنگپذیری، دوام و مقاومت است. قیمت این چوب فوق العاده بالاست و برای کارهای فاخر و گرانقیمت مانند مبلمان یا میزهای فاخر مورد استفاده قرار میگیرد.
یکی از چوبهای دیگر مد نظر کارشناس دادگستری صنایع چوب، چوب افراست که مهمترین مزیتی که دارد، قابلیت تمیز شدن است. از این چوب برای ساختن دکورهای زیبا استفاده میشود و البته قیمت بالایی هم ندارد. اگر به شمال کشور بروید، از این نوع درخت به وفور خواهید دید. در ساخت روکش، تخته چندلایه و کفپوش از این چوب استفاده میشود.
در بازار کشورمان، چوبهای روسی هم وجود دارد که اولاً سفید هستند و ثانیاً از روسیه وارد میشوند که انواع کاجها، نوئل، نراد و غیره از این نوع هستند. مهمترین خصوصیت این چوب، مقاومت آن در برابر ترک خوردگی است و برای کاربرد سمباده روی آن هم بسیار خوب هستند و کاربرد زیادی در ساخت کابینتها دارد.
از جمله چوبهایی که در صنایع چوب کشورمان موجود است، راش (تولید روکش و تخته لایه)، ملچ (ساخت ساختمانهای چوبی، مبلمان، وسایل ورزشی و ...)، افرا (مبلمان)، گردو (کارهای هنری، روکش، مبلمان، آلات موسیقی و ...)، چنار (در، صندلی و دسته ابزار)، بلوط (پارکت و تراورس راه آهن) و تبریزی (کاغذسازی و کبریت سازی)، ممرز (تخته فیبر و واگن سازی) و ... است.
کارشناس صنایع چوب با توجه به دانش و آگاهی فراوانی که در زمینه صنعت چوب و همچنین کاربرد انواع چوب در بخشهای مختلف ساختمان و همچنین صنایع دیگری مانند مبلمان دارد، میتواند مشاوری عالی و خبره برای افراد مختلف باشند. بسیاری از کارفرمایان، پیمانکاران و مالکان ساختمانها با مراجعه به کارشناس رسمی دادگستری صنایع چوب، سعی میکنند که از نظرات آنها استفاده کنند زیرا این کارشناسان به دلیل تخصصی که در این حوزه دارند میتوانند راهکارهای مقرون به صرفه و قابل اطمینان ارائه دهند.