در خصوص تعیین میزان خسارت ماشین های دوار می توان گفت که در حین انجام عملیات مختلف ممکن است به دلایلی نظیر استفاده ناصحیح از آنها، عدم صحیح نصب ماشین و خطاهای مهندسی به آنها آسیب هایی وارد شود. این آسیب ها می تواند خسارات های زیادی را به وجود بیاورد که توسط کارشناس قابل بررسی و ارزیابی است. ماشین های دوار در صنعت پتروشیمی و صنعت هوافضا کاربرد های بسیاری دارند و برآورد خسارت ناشی از خرابی آنها با توجه به کاربردشان انجام می شود. ماشین های دوار نیز قابلیت تعمیر و نگهداری دارند و می توانند حین تعمیر نیز دچار نقص بشوند که توسط کارشناس قابل ارزیابی می باشد.
ماشین های دوار
ماشین های دوار در صنعت پتروشیمی قابل استفاده هستند. این ماشین ها عمدتا متحرک هستند و به صورت های مختلف نظیر کمپرسور، پمپ های دمنده، توربین های گاز و توربین های بخار و انواع مختلف پمپ های فشار و پمپ های حلزونی در تجهیزات و ماشین آلات استفاده می شوند. ماشین های دوار از کارایی بسیار بالایی برخوردارند به طوری که در پاک سازی فشار های نیتروژن یا تهی کردن لوله ها و غیره به کار برده می شوند.
تعیین میزان خسارت ماشین های دوار
در خصوص تعیین میزان خسارت ماشین های دوار می توان به موارد زیادی اشاره کرد. از جمله اگر این ماشین ها دچار خرابی، ساییدگی، از دست دادن استحکام، در رفتگی، شکستگی و غیره شوند نه تنها از ادامه کار جلوگیری می کنند بلکه امکان رخداد سوانحی چون آتش سوزی، انتشار گاز و مسمومیت و غیره شود. لذا مجوعه خساراتی که توسط ماشین های دوار ایجاد می شود توسط کارشناس وسائط نقلیه هوایی قابل ارزیابی و بررسی می باشد.
خسارات حین تعمیرات ماشین آلات دوار
گاهی در راستای رفع تقص دستگاه ها تعمیراتی روی ماشین آلات دوار انجام می شود. این تعمیرات می تواند به صورت ناصحیح و غیر مطمئن انجام شود که در طی آن حین استفاده از دستگاه ها باز هم خساراتی مانند سوختگی و از کارافتادگی و غیره وارد شود. خسارات حین تعمیرات ماشین آلات دوار اغلب می تواند شامل شامل شکستگی، ساییدگی و یا خرابی کلی بشود. ارزیابی چنین خساراتی توسط کارشناس رسمی قابل پیگیری و انجام است. وی می تواند با توجه به شرایط و ضوابط مربوط به تعمیرات تجهیزات نسبت به ارزیابی و تعیین خسارات ماشین آلات اظهار نظر نماید.