صلاحیت های کارشناس رسمی دادگستری رشته کشاورزی و منابع طبیعی
رشته ی کشاورزی و منابع طبیعی از رشته هایی پر متقاضی برای کسب درجه ی کارشناس رسمی دادگستری می باشد؛ از همین رو هر ساله دادگستری کل کشور آزمون کارشناس رسمی رشته کشاورزی و منابع طبیعی را برگزار می نماید.
برای شرکت در این آزمون باید فرد شرکت کننده علاوه بر داشتن مدرک کارشناسی مرتبط دارای مهارت ها و تجارب کافی نیز باشد که در ادامه به آن ها پرداخته می شود.
از جمله صلاحیت های لازم برای شرکت در آزمون کارشناس رسمی دادگستری رشته کشاورزی و منابع طبیعی داشتن توانایی تشخیص انواع زمین های زراعی از جمله زمین های بایر، دایر و موات، توانایی سنجش و ارزیابی انواع زمین های جنگلی و مراتع، توانایی محاسبه ی ارزش اصلی انواع زمین ها و باغات کشاورزی، و توانایی محاسبه ی میزان تولید و بهره وری زمین ها و باغات کشاورزی اشاره کرد.
صلاحیت های کارشناس رسمی دادگستری به این موارد محدود نشده و مواردی دیگری من جمله میزان محاسبه ی دقیق خسارات وارد شده به باغات، مراتع و جنگل ها، برآورد میزان رشد محصولات مختلف کشاورزی از جمله انواع میوه جات، صیفی جات و سبزیجات، تحلیل و سنجش تاسیسات کشاورزی مانند انواع ادوات و ماشین آلات کشاورزی، تعیین اجاره بها بر طبق ارزش زمین، امکانات طبیعی زمین و تکنولوژی های نوین کشاورزی اشاره کرد.
منابع آزمون کارشناس رسمی دادگستری رشته کشاورزی و منابع طبیعی
از سوالات پرتکرار متقاضیان شرکت در آزمون کارشناس رسمی دادگستری رشته کشاورزی و منابع طبیعی در خصوص منابع این آزمون می باشد. متاسفانه دادگستری برای این آزمون منبع مشخصی را ذکر نکرده است و در دفترچه ی راهنمای آزمون نیز در خصوص منبع آزمون جزوات دانشگاهی را ذکر کرده است. اما از آنجا که متقاضیان، فارغ التحصیل دانشگاه های مختلف می باشند، طبق نظر مشاوران بهترین منبع، مجموعه ی کامل سوالات این آزمون در طی سال های مختلف می باشد. مطالعه ی سوال های این آزمون در سال های مختلف کمک زیادی به تسلط داوطلب در حین جلسه ی آزمون می نماید. لازم به ذکر است که این آزمون به صورت تستی برگزار می شود.
شرح وظایف کارشناس رسمی دادگستری رشته کشاورزی و منابع طبیعی
قبل از ذکر وظایف کارشناس رسمی دادگستری رشته کشاورزی و منابع طبیعی لازم است عنوان شود که افرادی می توانند در آزمون این رشته شرکت نمایند که دارای حداقل مدرک کارشناسی در رشته های مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی در تمامی گرایش ها به جز صنایع چوب، مهندسی محیط زیست و مهندسی دامپروری باشند.
پس از قبولی در آزمون و پشت سر گذاشتن مراحل مصاحبه با موفقیت، فرد برای یک دوره ی کارآموزی معرفی شده و پس از گذراندن این دوره می تواند پروانه ی خود را دریافت و شروع به فعالیت نماید.
در طول سال افراد زیادی به دادگاه برای حق خواهی، شکایت و موارد دیگری به دادگاه مراجعه می نمایند. پرونده های تشکیل شده در دادگاه در اکثر مواقع نیاز به نظر کارشناسی دارند، در اینگونه موارد کارشناس رسمی دادگستری رشته مربوطه برای صدور حکم به کمک قاضی می آید. کارشناس رسمی دادگستری رشته کشاورزی و منابع طبیعی برای پرونده های کشاورزی، زراعت و منابع طبیعی نظر کارشناسی صادر می نماید. مثلا در مواردی که افراد به جنگل ها و مراتع طبیعی آسیب می رسانند و دولت یا افراد حقوقی یا حقیقی از آن ها شکایت کرده و در خواست طلب حق خود را دارند، این کارشناسان میزان خسارت وارد شده را تعیین نموده و دادگاه آن را از فرد خاطی دریافت می کند.