محاسبه آنلاین دستمزد کارشناسان رسمی دادگستری

 

Featured

نقشه برداری ساختمان

خدمات نقشه برداری در تمام مراحل پروژه های ساختمانی( قبل از شروع پروژه، حین احداث و پس از احداث ساختمان) برای رفع هرگونه ابهام به نقشه بردار کمک می کند. از مزایای کلی نقشه برداری ساختمان میتوان به افزایش دقت و صحت اجرای نقشه ها و در نتیجه افزایش تاثیرات واقعی محاسبات فنی سازه و معماری، محاسبات زلزله و افزایش بهره وری در زمان اجرای پروژه اشاره کرد. در ادامه به نقشه برداری ساختمان بیشتر اشاره می کنیم.

 

 خدمات نقشه برداری قبل از احداث ساختمان

 

قبل از آغاز پروژه های ساختمانی، تهیه نقشه برداری توپوگرافی و تهیه نقشه سایت پلان و ثبت موقعیت عوارض طبیعی و مصنوعی (مانند چاه ، درخت و …) در طراحی معماری ساختمان تاثیر گذار می باشند. هم چنین نقشه برداری قبل از احداث ساختمان به بررسی ابعاد اربعه و مساحت زمین و مطابقت آن با سند ثبتی، جانمایی سایت پلان بر روی نقشه های ازبیلت و به تعیین بهترین مکان برای احداث ساختمان بر اساس ضوابط شهرداری کمک می نماید.

علاوه بر این برای انجام بسیاری از امور چون خاک برداری و یا حتی نقشه کشی ساختمان و سایر امور پیشینی در ساخت و ساز معمولا اقدام به نقشه برداری می‌شود. نقشه برداری قبل از احداث ساختمان کمک شایانی به پشبرد بهتر امور ساختمانی خواهد داشت. در بسیاری از موارد در همین مرحله نقشه برداری نیز ممکن است اختلافاتی با پیمانکار و یا نقشه بردار ایجاد شود که نیاز است تا در تمامی موارد اختلافی ارزیابی ملک صورت گیرد.

نقشه برداری حین احداث ساختمان

نقشه برداری حین احداث ساختمان توسط متخصصان نقشه بردار به کنترل عملیات خاکبرداری و گود برداری، جانمایی و کنترل محل حفر چاه شمع ها و کنترل پیوسته آنها، جانمایی محورهای سازه و کنترل موقعیت مکانی و تراز ارتفاعی آنها در پروژه های اسکلت فلزی، کنترل موقیعت مسطحاتی ستون ها در پروژه های اسکلت بتونی، کنترل شاقولی و پیچیدگی ستون ها در ساختمانهای اسکلت فلزی، کنترل خط تراز بتن ریخته شده در سقف ها، کنترل تراز طبقات، پیاده سازی و کنترل دقیق خطوط تراز در طبقات و اجزای ساختمانی، پیاده سازی رمپ ها و سایر اجزای فنی محوطه سازی و پیاده سازی نماهای پیچیده از نظر طراحی  بسیار کمک می نماید. با اطلاعات بدست آمده از نقشه برداری در این مرحله از پروژه، می توان از  وقوع هر گونه فروریزی، رانش و یا تخریب جلوگیری کرده و با کمترین هزینه از صدمات جانی و مالی احتمالی پیشگیری نمود.

نقشه برداری پس از احداث ساختمان

در این موضوع حداقل دو نوع نقشه برداری را می‌توان از هم تفکیک نمود. در بعضی مواقع عدم اجرای صحیح ساختمان و خصوصا سازه اختلافاتی را بین پیمانکاران و کارفرما ایجاد می‌کند و انجام نقشه برداری جهت توضیح صحیح یا غلط بودن روند اجرا معنا پیدا می‌کند. از سوی دیگر برای بازسازی ساختمان گاها نقشه برداری اهمیت پیدا می‌کند.

اولین قدم برای مرمت، احیا و بازسازی یک ساختمان، تهیه نقشه وضعیت موجود (ازبیلت) توسط کارشناس نقشه بردار با استفاده از ابزار های مناسب می باشد. نقشه برداری برای مواد ذکر شده شامل مراحل زیر می باشد:

فونداسیون هر سازه ای اهمیت فراوانی دارد و برای پیشگیری از هرگونه جابجایی و پیچش در ستون ها و دیوارهای برشی می توان با کمک نقشه برداری میکروژئودزی و تهیه نقشه ازبلیت ستون ها توسط متخصصان، طرح سازه را با بالاترین دقت اجرا نمود. هم چنین نقشه برداری تهیه پلان ازبیلت نمای یک ساختمان جهت اجرای نمای جدید و یا بازسازی آن با کمک ابزارهای مناسب نظیر دوربین های متریک دیجیتال، اسکنرهای لیزری و یا تجهیزات دقیق نقشه برداری (مجموعه توتال استیشن Reflectorless وReflective tape ) صورت می پذیرد؛ این کار نیاز به تخصص دارد که در حیطه کار کارشناس نقشه بردار می باشد. برای پروژه های بازسازی، نقشه برداری از کلیه اجزای تاسیسات الکتریکی و محل خروجی و ورودی های لوله های تاسیساتی و سایر اجزای ساختمانی نظیر حفرات کانالهای آب و سرویسهای بهداشتی و غیره الزامی است.

با توجه به این که نقشه برداری در پروژه‌های بسیار بزرگ مانند برج‌های مسکونی و تجاری و اداری اهمیت بیشتری دارد و این امر باید با دقت خاصی انجام شود اگر در این امر دچار اختلاف شدید می‌توانید با ارزیابی آپارتمان یا ملک در حال ساخت نسبت به مطالبه حقوق خود اقدام نمائید. در صورتی که برای نقشه برداری در تمامی مراحل ساختمانی به کارشناس نقشه بردار نیاز داشتید، با شماره تلفن‌های موجود تماس حاصل نمائید.

مقالات مرتبط

نقشه برداری از راه‌ها و باند های فرودگاهی توسط کارشناس رسمی دادگستری نقشه برداری

کارشناس رسمی دادگستری نقشه برداری و تعیین حدود املاک

اهمیت نقشه توپوگرافی به مقیاس 12000و تعیین مختصات utmاز نظر کارشناس رسمی دادگستری نقشه برداری