یکی از مواردی که در اغلب پروسه های مالی دیده می شود اختلافات مالی است. چند دلیل برای اختلافات مالی می توان متصور بود. ممکن است که هزینهکردها در یک موسسه و شرکت به شیوهای باشد که اختلافات مالی ایجاد کند و یا ممکن است اشتباهاتی در صورتحسابها ایجاد شده باشد. مورد اول معمولا با کشف تخلفات صورت میگیرد اما مورد دوم بیشتر شفاف سازی امور مالی است اما در هر دو مورد به دلیل آن که ابهام در صورتحسابها و حسابرسی شرکت وجود دارد میتواند زمینه ساز اختلاف باشد. کارشناسان رسمی دادگستری عمدتا در مسائل اینچنین ورود میکنند.
به دلیل اینکه شیوه و توابع محاسباتی مالی در بخش حسابداری یک سازمان متفاوت است ممکن است در هر حوزه ای اختلافات دیده بشود. بررسی اختلافات و چگونگی حل آنها نیاز به کارشناس رسمی دادگستری حسابداری و حسابرسی دارد. چنانچه شیوه بررسی فاکتور ها و گزارشات حسابداری در یک کارخانه یا یک سازمان صنعتی متفاوت باشد کارشناس رسمی حسابداری و حسابرسی تمامی فاکتور ها و بایگانی ها را بررسی کرده و پیرامون آن اظهار نظر می کند.
از جمله اختلافات مالی که ممکن است در حوزه خدمات به وجود بیاید می توان به موارد زیر اشاره کرد:
پرداخت و تسویه زودتر از زمان موعود، پرداخت چندین باره فاکتور ها، جابجایی اقلام مصرفی و پرداخت بودجه مجدد برای تهیه آنها و غیره. معمولا اشتباهات و یا مشکلات مذکور در روند حسابرسی شرکتهای خدماتی مشخص میشوند. برای مثال در موارد زیادی پس از حسابرسی سالانه با مواردی چون کسری سود و یا کمبودهایی مواجه میشوند اما اشتباه در پرداخت صورتحسابها و یا پیش خریدها ممکن است دلیل بروز مشکل شده باشند. البته این موراد در الگوهای حسابداری و حسابرسی پیش پا افتاده هستند و گاها حسابرس نیازمند در نظر گرفتن جزئیات بسیار دقیقتری است.
از جمله اختلافات مالی که در حوزه تولیدات پیش می آید می توان به موارد زیر اشاره کرد:
ورود کالای اولیه بدون کیفیت، تهیه مکرر کالای خام به تعداد کم، عدم کنترل و بایگانی فاکتورها، پرداخت زودتر از موعود، عدم ثبت سفارشات، ورشکست شدن کارخانه و سازمان، قرض های بسیار و غیره. در سایر یادداشتها در خصوص ارزیابی سهم شرکه و یا حتی ارزیابی سهام افراد و یا مواردی چون ارزیابی سهم هر مدیر یا صاحبین شرکت از ضرر و زیانهای مالی و یا واگذاری بخشی از یک شرکت خواهیم گفت که چگونه کنترل تمام فرآیندهای مالی یک شرکت از قراردادها گرفته تا موجودی مواد خام و ارزش سرمایه در فرآیند حسابرسی اهمیت خواهند داشت. با این حال معمولا در حل اختلافات مالی نیز کارشناسان ما با بررسی این فرآیندها تلاش میکنند تا صورت حساب شفافی از وضعیت مالی هر شرکت ارائه دهند.
از جمله اختلافات مالی در حوزه صنعت می توان به موارد زیر اشاره کرد:
عدم زمان بندی و برنامه ریزی درست، تهیه بیش از حد کالای خام، تولید بیش از حد، عدم تسویه بر اساس زمان بندی، کمبود بودجه و ورشکستگی و غیره. البته تقریبا اختلافات مالی در شرکتهای مختلف چه تولیدی و چه خدماتی و غیره در موارد یکسانی صورت میگیرد و تفکیک ما من باب تاکید بیشتر است.
هر کدام از اختلافات مالی که در حوزه ای خاص بر اثر بی دقتی یا شرایط محیطی و فنی به وجود بیاید قابل بررسی و تشریح توسط کارشناس حسابداری و حسابرسی می باشد. برای اینکه کارشناس بتواند به صورت حساب ها و پرداخت ها و درآمد ها حسابرسی نماید نیاز به دریافت اطلاعات دقیق از بخش حسابداری و حسابرسی دارد. چنانچه ریزپرداخت ها و فاکتورها به طور دقیق محاسبه بشود اختلافات موجود مشخص خواهد شد. اما یک مسئله مهم در حسابداری و حسابرسی وجود دارد. گاها ممکن است بررسی فاکتور و دارایی و غیره هم مشکلات مختلف در یک شرکت را بر طرف نکند به همین دلیل از حسابداران و حسابرسان استفاده میکنند تا به اصطلاح راههای فرار مالی و حرکت مالی در شرکتها را مشخص کند. منظور از فرار مالی آن بخش مالی از شرکت است که به طور مشخص قابل تشخیص برای افراد نیست.
از این کارشناسان ما آمادگی اظهار نظر در خصوص اختلافات مختلف مالی و انجام امور حسابداری در شرکتهای مختلف را دارند. برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید با کارشناسان ما تماس حاصل نمائید.