تلوزیون و ماهواره از جمله رسانههای جمعی هستند که در عصر انقلاب ارتباطات به شدت مورد توجه مردم و مورد استفاده آنها قرار گرفتند. به جهت همین استقبال بینندگان، این رسانهها دامنه موضوعات مورد بحث زیادی را همراه با چالشها و فرصتهایی به خود اختصصاص دادهاند. از جمله چالشهای مهمی که در این زمینه مطرح شدهاند این است که فیلمهای که در این رسانهها پخش میشوند چه تاثیراتی بر افراد جامعه میگذارند و این تاثیرات به چه صورت است؟
کارشناس رسمی دادگستری فیلم سازی عکاسی سینما جهت ارزیابی فیلمهای تلوزیونی که بسیار گسترده و متنوع می باشند و از بخشهای زیادی تشکیل شدهاند و دارای تاثیرات اجتماعی فراوانی نیز میباشند، صلاحیت اظهار نظر و کارشناسی را برعهده دارد.
تحقیقات صورت گرفته در مورد هدف و انگیزهای از تماشای تلوزیون و فیلمهایش نشان دهندهای این موضوع است که بسیاری از مردم به تلوزیون به عنوان یادگیری نگاه میکنند، یادگیری که میتواند بصورت مستقیم یا غیر مستقیم باشد. پس به علت تفاهم و اتفاق نظر بر روی تاثیرات اجتماعی مثبت و منفی تلوزیون، میتوان با مذاکره و رفع اختلافهای اندک به مقررات واحدی در این زمینه دست یافت.
پس به عنوان قدم اول میتوان کنترل فیلمها توسط خود رسانهها را تجویز نمود که مثلا در کشور ما صدا و سیما به علت نقش تعیین کننده خود میتواند با استفاده از کمک کارشناس دادگستری فیلم سازی عکاسی سینما موازین اخلاقی و اجتماعی مورد نظر را تعریف و تولید کنندگان را الزام به رعایت آنها در فیلمهای خود کنند.
از آن جایی که تهیه فیلمها و سریالهای تلوزیونی یکی از اهداف اساسی برنامه سازان این ابر رسانه به شمار میاید و در واقع یکی از روشهایی می باشد که میتوانند از طریق آن مسائل سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اعتقادی را به طور غیرمستقیم به مخاطب ارائه دهند، نظارت و اظهار نظر کارشناس از جایگاه با اهمیتی برخورد دار می شود. نظارت و اظهار نظر کارشناس فیلم سازی عکاسی سینما میتواند از دو طرف باشد، طرف اول قبل از تولید و به عنوان ابزار سازمانهای مختلف رسانهای و طرف دوم بعد از تولید و پخش اثر و بررسی بازخوردهای احتماعی آن خواهد بود.
پس دستگاه های نظارتی مانند صدا و سیما و ... باید از نقش کارشناس رسمی فیلم سازی عکاسی سینما کمک گرفته و با تعیین ارزشهای جامعه که در طول زمان نیز در حال به روز شدن است مجوز پخش هر اثر تولید شده را ندهد. از طرفی تولید کنندگان نیز با مراجعه به کارشناس فیلم سازی عکاسی سینما و ارائه موضوع فیلمهای خود میتوانند با مشورت او در صدد اصلاح و ترمیم آن برایند.
حال در صورت پخش آثاری مخاف با ارزشهای جامعه که دارای تاثیرات و بازخوردهای منفی است، کارشناس میتواند با بررسی ابعاد آن به اعلام نظر تخصصی بپردازد.
از دیگر چالشهایی که ممکن است پخش یک فیلم داشته باشد آن است که مثلا دستگاههای نظارتی با این استدلال که این فیلم در بردارندهای صحنههای منفی و خشونت امیز است از ادامه پخش آن جلوگیری کند و در طرف مقابل صاحب اثر مخالف این نظر باشد. در این شرایط کارشناس رسمی دادگستری فیلم سازی عکاسی سینما میتواند با بررسی گفتههای دو طرف در مراجع قضایی به مشورت و اظهار نظر بپردازد.
پس به طور کلی شما چه به عنوان تولید کننده فیلم و چه به عنوان سازمان ناظرمیتوانید از کمک کارشناس در تعیین محتوا و موضوع فیلمهای در حال پخش یا فیلمهایی که قراراست در اینده پخش بشوند و بررسی تاثیرات اجتماعی آنان کمک بگیرید و در صورت وجود مشکل در مورد حدف صحنههایی از آن و یا عدم تولید چنین فیلمهایی با مشورت کارشناس فیلم سازی عکاسی سینما تصمیم بگیرید.