هر از چند گاهی لیستهای بلند بالای دستمزدهای هنرمندان و عوامل فیلمهای سینمایی و تلوزیونی که در آن مبالغ هنگفت و قابل توجه، زیاد چشم نوازی میکند، تبدیل به تیتر یک سایتها و خبرگزاریهای مختلف میشود واز آن جهت که سالانه میلیارد ها تومن از بودجه فرهنگی کشور چه در بخش دولتی و چه در بخش خصوصی صرف دستمزد هنرمندان برای همکاری در پروژههای هنری میشود، این موضوع از اهمیت بالایی برخوردار است.
البته جدل اصلی در این بررسیها میتواند منبع تامین مالی این پرداخت ها هم باشد اما ما در این مقاله به تعیین میزان ارقام پرداختی خواهیم پرداخت، مسئلهای که کارشناس رسمی دادگستری فیلم سازی عکاسی سینما با توجه به داشتن تخصص مورد نظر میتواند به ارائه نظر کارشناسی بپردازد.
هنرمندان الگوهایی برای انتقال فرهنگ می باشند یا به توصیف بهتر رفتار آنها الگوی مناسبی برای نشان دادن فرهنگ و انتقال آن به تمام مخاطبان که احاد مختلف جامعه را در برمیگیرد، می باشند. از طرف دیگر هنرمندان عوامل موثر اقتصادی و درامد زایی هستند پس دستمزد آنها میتواند در میزان کیفی و کمی تولیدات آنها تاثیر گزار باشد.
در این که در تمام دنیا هنر از بقیه حرفهها گران تر است و جزء پیچیده ترین مشاغل اجتماعی محسوب میشود شکی نیست ( علی الخصوص بازیگری ) اما میزان تناقضاتی که در دستمزدهای عوامل یک پروژه فیلم سازی یا هنری وجود دارد نه تنها شامل اختلافات عجیب و غریب با دیگر احاد جامعه است بلکه تبعیض های فاحشی نیز بین خود عوامل دیده میشود.
حال اما کارشناس دادگستری فیلم سازی عکاسی سینما میتواند با حضور درسازمان های دولتی و خصوصی درمورد ارزیابی دستمزدها چه پیش از تهیه اثر و چه پس از تهیه ان به تهیه کنندگان به ارائه مشورت بپردازد. آنها با در نظر گرفتن معیاهای متفاوتی که برای پرداخت دستمزد در سینمای جهان در نظرگرفته میشود، این مسئله را شفاف تر میکنند. این معیاها میتواند شامل سوداوری فیلمها، جوایز هنری داخلی و بین المللی، لزوم اجرای فیلم در موقعیتهای دور با شرایطی سخت، لزوم فعالیت های سنگین بدنی و حتی زیبایی می باشد.
در نتیجه با ارزش گذاری هر کدام از معیارها توسط کارشناس رسمی فیلم سازی عکاسی سینما میتوان از بروز لیستهای عجیب و غریب جلوگیری کرد. به عنوان مثال گاها دیده شده است که بازیگران دسته چندم برای ایفای نقش در فیلمهای ضعیف خود دستمزدهایی بیشتر از فیلم برداران و نویسندگان و دیگر عوامل تاثیر گذار گرفتهاند و از آن جایی که عموما بودجههای مصرفی دولتی می باشد، حضور کارشناس فیلم سازی عکاسی سینما برای تعیین و ارزیابی ان جزء الزامات است.
سازمانهای دولتی و خصوصی که در حوزههای تامین اقتصادی فیلم سازی فعالیت میکنند میتوانند با کمک کارشناس رسمی دادگستری فیلم سازی عکاسی سینما، طرحهای پیشنهادی را بررسی و از طرفی تهیه کنندگان نیز برای تعریف بودجهای که در اختیار آنان قرار می گیرد ( تهیهکنندگان خصوصی و دولتی ) و استفاده بهینه از آن می توانند از حضور کارشناس فیلم سازی عکاسی سینما در روند ساخت پروژه بهره ببرند.