سالانه تعداد زیادی جشنوراه عکس و عکس و فیلم در موضوعات مختلف در کشور برگزار میشود. بسیاری از این جشنواره به صورت خصوصی به دنبال کسب مجور برگزار هستند و بسیاری از جشنوارههای هم توسط نهاها و سازمانهای مختلف برگزار میشود. چند مسئله مهم در خصوص این جشنوارهها وجود دارد. اول کسب مجوز است و دیگری ارزیابی کیفیت هر جشنواره و نمایشگاه برای انجام اموری چون داوری و تعیین سطح و امتیاز دهی به آنها. کارشناس رسمی دادگستری فیلم سازی عکاسی سینما به بررسی این مسائل میپردازد.
مجوز برگزاری جشنوارههای از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صادر میشود. برای کسب مجوز مسئول برگزاری نمایشگاه و یا جشنواره باید طرحی در خصوص برگزاری بعلاوه مواردی که قرار است در معرض نمایش قرار بگیرند را برای تایید و اخذ مجوز به این نهاد تحویل دهد و پس از بررسی در خصوص دریافت و یا عدم دریافت مجوز اظهار نظر میشود. معمولا اختلافات هنگامی بروز میکند که مجوز نمایش صادر نمیشود به همین دلیل برای پیگیری و حل مسئله و اختلاف به وجود آمده از کارشناس دادگستری فیلم سازی عکاسی سینما درخواست ارزیابی فیلمها، عکسها و موراد نمایشی میشود.
کارشناس بر اساس نظر مخالف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به بررسی موارد میپردازد. گاها ممکن است کیفیت کارهای ارائه شده دلیل عدم دریافت مجوز باشد به همین دلیل کارشناسان ما در خصوص کیفیت تصاویر و فیلمها و همچنین ارزش آثار اظهار نظر میکنند. قاعدتا آثاری قابل نمایش خواهند بود که از لحاظ کیفیت و ارزش مادی و معنوی جایگاه خاصی داشته باشند و یا مفهوم خاصی را ارائه دهند.
در مورادی نیز ممکن است تصاویر موجود به دلیل مفاهیم خارج از عرف و قانون و آنچه به نمایش میگذارند مورد تایید قرار نگرفته باشند. در این موراد کارشناس دادگستری فیلم سازی عکاسی سینما به کار بررسی مقررات و تطبیق با آثار ارائه شده میپردازد تا مشخص کند آیا یک اثر خاص مغایر با قوانین موجود در این حوزه است یا خیر.
اما مورد دیگر در زمینه تعیین ارزش معنوی و مادی موجود در نمایشگاهها و جشنوارههاست. هر اثر هنری در حوزه سینما و نمایشگاه با دریافت امتیاز و یا رقابت با سایر آثار نیازمند ارزیابی است به همین دلیل در مورادی که صاحب اثر نسبت به رای داوران اعتراض دارد میتواند با رجوع به کارشناس رسمی فیلم سازی عکاسی سینما در خصوص اعتراض خود با تحویل آثار نظر کارشناس را جویا شود. معمولا در مورادی که اهمیت بسیار زیادی دارد، رای چند کارشناس در این حوزه را مورد بررسی قرار میدهند و نظر نهایی را در خصوص ارزش معنوی و امتیاز اثر صادر میکنند.
در سالهای اخیر که برگزاری جشنوارهها چه در حوزه فیلم و چه عکس رونق قابل توجهی پیدا کرده است اما معمولا این جشنوارهها از لحاظ داوری اختلافاتی را ایجاد میکنند که در اخبار مختلف حاشیههایی در این خصوص میشنویم. حل این مشکلات قاعدتا با نظر کارشناسی و متخصصان این حوزه قابل بررسی و حل خواهد بود.
کارشناس فیلم سازی عکاسی سینما چند مورد را در ارزیابیهای خود لحاظ میکند. اولا کیفیت کارهای ارائه شده از لحاظ ابزار مورد استفاده در آن است که عملی کاملا فنی به حساب میآید و تعیین ارزش آثار نیز اهمیت دارد. مورد دیگر ارزش مفهومی اثر است که گاها از مورد اول هم مهمتر است. این مسئله با توجه به ارزشهای جامعه، میزان تاثیر گذاری بر مخاطب و همچنین توانایی تصاویر در نمایش مشکلات و معضلات اجتماعی و یا ارزشهای جامعه ارزیابی میشود. مورد سوم در ارزیابی در خصوص مقایسه آثار با سایر آثار ارائه شده چه در نمایشگاه و چه در سابقه نمایشگاههای ایران و جهان است.
این مسئله را تحت عنوان کپی برداری و یا تقلید میشناسیم. متاسفانه آثار نمایشی زیادی با تقلید از سایر آثار هنری در جهان و یا حتی آثار داخلی صورت میگیرد. به همین دلیل کارشناسان ما جنبه نوآوری در خلق یک اثر هنری را مورد توجه قرار میدهند. برای مثال در حوزه سینما حتی در سالهای اخیر ما با آثاری روبرو هستیم که هم از لحاظ محتوایی و حتی سکانسهای زیادی از آنها دقیقا مشابه فیلمهای مطرح در سینماهای جهان است.
مورد آخر در ارزیابی کارشناس بررسی مقایسهای است. برای مثال اگر 5 فیلم در یک نمایشگاه قرار است داوری شوند پس از ارزیابی تک تک آنها هر اثر در مقایسه با اثر دیگر نیز مورد بررسی و تطبیق قرار میگیرد. این موضوع معمولا در مرحله پایانی صورت میگیرد و در مواردی که شباهت و نزدیکی زیادی بین آثار وجود داشته باشد اهمیت بیشتر پیدا میکند.
در صورت بروز مشکل در زمینه سینما، عکاسی و یا فیلم سازی و یا اختلاف در حوزههای مذکور میتوانید با کارشناس رسمی دادگستری فیلم سازی عکاسی سینما تماس حاصل فرمائید.