هواپیماها به عنوان یکی از مهمترین وسایل حمل و نقل باید دارای استانداردهای باشد که امکان پرواز برای آن صادر شود. خصوصا هواپیماهایی که سن آنها بیشتر شده و یا به دلیلی تعمیر شدهاند باید دارای این گواهینامه پروازی باشند. کارشناس رسمی دادگستری رشته وسائط نقلیه هوایی در این خصوص به ارزیابی هواپیما و ارائه گزارش در خصوص امکان پرواز ارائه مینماید. تمامی آژانسها هواپیمایی ملزم هستند که از هواپیمایی کل کشور پروانه و گواهینامه پرواز دریافت نمایند.
سازمان ایکائو در سطح جهانی اقدام به ارائه گواهینامه جهت پرواز وسایل پرنده غیر نظامی مینماید که استانداردهای ایکائو مورد پذیرش همه کشورهاست و پرواز در آسمان سایر کشورها نیز از طریق داشتن این پروانه امکان پذیر است اما در موارد داخلی دریافت پروانه از هواپیمایی کشور برای پرواز کفایت میکند.
حال در صورتی که اختلافی بین آژانسهای هواپیمایی و شرکت هواپیمایی ایجاد شود کارشناس رسمی دادگستری رشته حمل و نقل و ترابری و کارشناسان ما در حوزه نقلیه هوایی میتوانند با ارزیابی فنی وسایل پرنده اقدام به ارائه گزارش قابلیت پروازی هواپیما نمایند. قابلیت پرواز وسائط پرنده با ارزیابی موتور هواپیما، بدنه، بالها، دم هواپیما، ایلرونها، فلپها، رادار و الویتور، ارابه فرود، ضربه گیر، ترمز، پاور پلنت، ملخها، فایروال، محافظ موتور و سایر اجزای هواپیما بررسی خواهد شد.
البته به جز هواپیماها کارشناسان ما به ارزیابی و ارائه گزارش در خصوص امکان پرواز سایر وسایل پرنده مانند بالگردها و هلی کوپتر، وسایل پرنده نظامی، پرندههای تفریحی، هواپیماهای شخصی و غیره را نیز صادر مینمایند. در مواردی در اثر سقوط هواپیما و وسایل پرنده شایعاتی مبنی بر عدم امکان پرواز ایجاد میشود کارشناسان ما میتوانند به بررسی ادعاهاهای مذکور بپردازند.
بنابراین با توجه به این که معمولا هزینه ارزیابی هواپیماها توسط سازمان ایکائو و غیره نسبتا زیاد است پیشنهاد میشود از کارشناسان متخصص در این حوزه جهت ارزیابی کمک گرفته شود و با توجه به قدیمی بودن اکثر هواپیماها در داخل کشور جهت امنیت بیشتر و پیشگیری از بروز مشکلات این مسئله بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.