بررسی انواع بیمه اشخاص و مزایا و مشکلات آن از نظر کارشناس رسمی دادگستری رشته امور بیمه
بیمه یعنی احساس امنیت داشتن. معمولا افرادی که تحت پوشش بیمه هستند دغدغه پرداخت هزینه های مالی ناشی از بیماری و سایر حوادث را ندارند و هر چه این بیمه ها معتبر تر باشند احساس رفاه و آرامش بیشتری به همراه می آورد. بیمه درمان یک نوع از بیمه اشخاص است. کارشناس رسمی دادگستری رشته امور بیمه با معرفی انواع بیمه ها و شرایط استفاده از آنها سعی می کند ابهامات و اختلافات این نوع از بیمه را به حداقل برساند.
اولین نوع از بیمه اشخاص بیمه درمان است. امروزه در جهان توجه خاصی به این بیمه می شود و معمولا به دو شکل قرارداد آن منعقد می شود. اول بین افراد حقیقی و شرکت های بیمه و شکل دوم آن میان دولت و شرکت های بیمه است و یا حتی بین نهاد ها و سازمان ها با نمایندگان بیمه. دولت های رفاهی و دولت های عدالت گستر معمولا توجه خاصی به این نوع بیمه دارند. ناروا نیست اگر بگوییم باور داشتن به این بیمه ها و ایجاد آن برای مردم از طرف دولت ها ماهیت برخی از نظام های سیاسی را نیز مشخص می کند.
از آنجا که بیماری یک مسئله ناگریز است بنابراین بهره مندی از بیمه درمان نیز ضرورت دارد. این بیمه نیز مانند سایر بیمه ها با عقد قرارداد مشخض وضع می شود و معمولا مواد شمول و تحت پوشش در قرارداد ذکر می شود. بنابراین کارشناس دادگستری بیمه تاکید دارد تا افراد به مورادی که بیمه گذار متعهد به پرداخت هزینه درمان آن شده است توجه کنند تا از بروز اختلافات و مشکل هایی که مرسوم هم شده اند جلوگیری شود. کارشناس بیمه معمولا با بررسی گزارشات پزشکی و متن قرارداد بیمه گر و بیمه گذار در مورد اختلافات این حوزه اظهار نظر می کند.
بیمه عمر نوع دوم بیمه اشخاص است. این بیمه تضمینی برای دوران کهنسالی و از کارافتادگی به حساب می آید. به عبارت بهتر بیمه عمر پس اندازی برای فردایی بهتر است. البته بیمه های عمر معمولا در صورت فوت بیمه گر نیز تعهداتی در قبال بازماندگان آنها دارند و معمولا مبلغی را به وارثان او برای مدت مشخصی اعطا می کنند.
بیمه های عمر نیز از تنوعات زیادی برخوردارند و احتمالا در تبلیغات شرکت های بیمه از بیمه آتیه فرزندان و یا بیمه های گروهی نیز شنیده اید. بیمه عمر معمولا مشخص است و فقط در موراد استثنائی باعث بروز اختلاف می شود. برای مثال بیمه عمر مانده بدهکار یکی از بیمه های عمر است که به موجب آن بیمه گذار تعهد می دهد در صورت فوت بیمه گر بدهی های او را پرداخت کند که اغلب بدهی های بانکی هستند. بروز اختلاف در این نوع بیمه محتمل است و وظیفه کارشناس رسمی امور بیمه حل این اختلافات است.
نوع دیگر بیمه اشخاص بیمه حوادث است. این بیمه به بیمه گر ضمانت می دهد که اگر در طول مدت بیمه دچار حادثه شد هزینه های درمان و خسارت وارده بر وی را بپردازد. تعیین میزان این خسارت بر عهده پزشکی قانونی است اما در خصوص جزئیات آن کارشناس بیمه نظر می دهد.
اگر به یاد داشته باشید در دوران دانش آموزی و دانشجویی مبلغ ناچیزی را بابت بیمه پرداخت می کردید آن مبلغ بابت بیمه حوادث بود، که تحت عنوان بیمه دانش آموزی و بیمه دانشجویی هستند.
بنابراین می توان گفت با تنوعات بیمه ای موجود حوزه بسیار کمی را می توان یافت که تحت پوشش بیمه نباشد. البته توجه داشته باشید که لزوما نیاز نیست شما همه بیمه ها را داشته باشید، بلکه با توجه به شرایطی که دارید بایستی اقدام به اخذ بیمه کنید.