محاسبه آنلاین دستمزد کارشناسان رسمی دادگستری

 

چرم یکی از پر طرفدارترین محصولات دامی به حساب می‌آید که جایگاه بسیار خاصی در تولید البسه، کفش، کیف و سایر تولیدات مرتبط دارد. صادرات چرم از سده‌های پیش به کشور‌های مختلف منطقه و حتی کشور‌های اروپایی انجام می‌شده و در حال حاضر نیز بخش اعظمی از چرم تولیدی در تبریز به خارج از کشور صادر می‌شود.

هنگامی که از کالای چرمی و چرم صحبت می‌شود یکی از دغدغه های اصلی افراد انتخاب چرم اصل و با قیمت مناسب است. به عبارتی پرسش همه این است که چگونه جنس چرم را تشخیص دهند و حداقل قیمت آن چقدر است؟

یکی از وظایف کارشناس رسمی دادگستری محصولات دامی تعیین قیمت و کیفیت چرم و محصولات مرتبط به آن است. در این مقاله راه‌های تشخیص چرم با کیفیت و همچنین نحوه قیمت‌گذاری بر آن را توضیح خواهیم داد و در آخر هم نکاتی را در خصوص کلاهبرداری در این زمینه و شیوه طرح شکایت در خصوص آن مطرح خواهیم کرد.

چرم را می‌توان بر اساس وزن، بر اساس جنس و بر اساس نوع تولید آن دسته بندی کرد. رایج ترین دسته بندی بر اساس نوع چرم است که به انواع اشبالت، میلینگ و شرانگ دسته بندی می‌شود. بعضی از چرم ها مانند چرم کروکدیل بیشتر جنبه تزئیناتی دارند چرا که قیمت بسیار زیادی دارد اما چرم گوسفند معمولا برای رویه کفش و لباس و چرم گاو و شتر و غیره برای زیره کفش و تولید کیف و سایر محصولات مقاوم‌تر استفاده می‌شود.

بنابراین هنگام تعیین قیمت چرم ابتدا باید به نوع چرم دقت کافی کرد. برای مثال اگر شما می‌خواهید یک کیف تماما چرم بخرید احتمالا از چرم گاو و گوسفند بیشتری استفاده شده است و نباید هزینه چرم تزئینی را پرداخت کنید. اما پرسش اینجاست که چگونه چرم را تشخیص دهیم؟

اولین راه برای تشخیص چرم ضخامت آن است. چرم اصل نباید ضخامت یکسانی داشته باشد و قسمت‌های مختلف آن باید از لحاظ ضخامت ناهمسان باشند. دومین راه توجه به برچسب محصولات چرم هستند. تقریبا همه کمپانی‌های معتبر نوع چرم و میفیت آن را بر روی محصولات خود درج می‌کنند. مورد سوم بوی چرم است. مورد چهارم پرز‌های پشت چرم هستند که همان پشم حیوان است در صورتی که پشت چرم نخ وجود داشته باشد قطعا چرم طبیعی نخواهد بود. دیگر این که چرم اصل به راحتی نمی‌سوزد و نکته آخر در مورد بازتاب نور در چرم است. اگر چرم زیر نور به شکل مشخصی و از همه طرف نور را بازتاب دهد قطعا اصل نیست.
اما از نظر کارشناس رسمی محصولات دامی تشخیص این که چرم اصل و یا غیر اصل است هم نمی‌تواند مانع خرید اشتباه شود چرا که باید کیفیت چرم هم مشخص شود.  طبق توضیح کارشناس دادگستری محصولات دامی این که چرم از کدام لایه‌های محصولات دامی و از چه نوع پوستی تهیه می‌شود نقش مهمی در تعیین کیفیت محصول چرم دارد. در حال حاضر چرم با گریم کامل بهترین نوع چرم است و چرم گرین و جیر در رده پایین قرار می‌گیرند به طوری که معمولا چرم جیر را برای صادرات چندان مناسب نمی‌دانند و مشتری زیادی هم ندارد. بنابراین کارشناس در تشخیص چرم لایه‌های مختلف چرم را نیز در نظر دارد. در کنار این موضوع باید به قسمت‌های مختلف یک چرم هم اشاره کرد برای مثال اگر به چرم سازی می‌روید دقت کنید کدام بخش از چرم بدن حیوان را برای ساخت کالای شما استفاده می‌کنند. معمولا بهترین چرم، چرم پشت کمر حیوان است و سایر قسمت‌ها کیفیت پایین تری دارند.

اما نکته آخر در تعیین کیفیت چرم فرآیند ساخت چرم است. حتی اگر بهترین بخش پوست حیوانات را هم انتخاب کرده باشید در صورتی که در فرآیند تولید اشتباهاتی رخ دهد چرم مرغوبی تولید نخواهد شد. این که چرم چگونه و با چه ماده‌ای رنگ شده است نقش اساسی در تعیین کیفیت و قیمت چرم دارد.

کارشناس رسمی دادگستری محصولات دامی در صورت بروز مشکل در خرید و فروش چرم وظیفه دارد تا در خصوص کیفیت و قیمت چرمی که فروخته شده است اظهار نظر کند. معمولا افراد مختلف محصولات غیر چرمی و یا چرم‌های نامرغوب را به نام چرم اصل و حتی تزئینی و گرانبها می‌فروشند اما بعد از مدت کوتاهی نشانه‌های بی کیفیتی محصول مشخص می‌شود. در صورت بروز چنین مشکلاتی می‌توانید با کارشناسان ما تماس حاص فرمائید.