محاسبه آنلاین دستمزد کارشناسان رسمی دادگستری

 

در سال‌های اخیر و با گشترش فضای مجازی با یک پدیده نامیمون تحت عنوان انتشار تصاویر و فیلم خصوصی افراد مواجه شده‌ایم. با توجه به امکانی که فضای مجازی ایجاد کرده این تصاویر به سرعت انتشار پیدا می‌کنند و گاها زمینه اختلافات فراوانی به وجود می‌آید. تعداد پرونده‌های قضائی که در این خصوص تشکیل می‌شوند آنقدر قابل توجه هستند که کارشناس رسمی دادگستری فیلم سازی عکاسی سینما در یادداشتی به طور کامل به بررسی این موضوع و همچنین شیوه ارزیابی جرم و حکم و مجازات انتشار این تصاویر در فضای مجازی پرداخته است.

 تلگرام، اینستاگرام، فیس بوک و واتساپ و بسیاری دیگر از برنامه‌های ارتباطی در فضای مجازی محلی برای انتشار تصاویر خصوصی و فیلم‌های خصوصی افراد شده است. در این موضوع دو مسئله مهم وجود دارد. اولا این که گاها انتشار تصاویر خصوصی توسط خود افراد صورت می‌گیرد که در صورت خلاف عرف بودن به منزله انتشار تصاویر غیر اخلاقی در فضای مجازی است. این تصاویر و فیلم‌ها می‌تواند خشونت بار باشند و یا روابط نامشروع و مسئله حجاب را به دنبال داشته باشند.

اما موضوع دوم بیشتر مورد تاکید ما در این مقاله است و آن هم انتشار تصاویر و فیلم‌های خصوصی دیگران است. قوانین جرایم رایانه‌ای معمولا در این خصوص اظهار نظر دقیقی انجام داده است. معمولا افراد برای تهدید دیگران، خصومت‌های شخصی، اخاذی و حتی اعتبار مجازی اقدام به انتشار تصاویر خصوصی دیگران می‌کنند. موراد زیادی در هر هفته با آن مواجه می‌شویم. حتی در مورادی افرادی که به خارج از کشور سفر می‌کنند و به اصطلاح سلبریتی‌ها به راحتی تصاویر خصوصی و حتی فیلم‌هایی از آنان منتشر می‌شود.

معمولا در مورادی که منجر به هتک حرمت و حیثیت افراد شود بین سه ماه تا دو سال حبس و همچنین جریمه نقدی بین پانصد هزار تا چهار میلیون تومان برای متخلفان در نظر می‌گیرند. اما مسئله‌ای که کارشناس دادگستری فیلم سازی عکاسی با آن روبرو است تعیین میزان جریمه نیست چرا که این مسئله توسط قاضی پرونده تعیین می‌شود. کارشناس مذکور به بررسی خود تصاویر و شیوه انتشار آن می‌پردازد.

گاها ممکن است تصویر منتشر شده از یک فرد کاملا عادی و بدون مشکل باشد اما رضایت فرد مقابل برای انتشار اخذ نشده باشد در این صورت کارشناس فیلم سازی عکاسی باید در خصوص نوع تصویر، نوع انتشار و هتک حرمت و حیثیت احتمالی که در پی داشته است مشاوره لازم را به مسئول دادرسی دهد. معمولا این مورد هم کمتر اتفاق می‌افتد.

اما در مورادی انتشار فیلم خصوصی و عکس افراد با حالت خاصی صورت می‌گیرد. برای مثال تصاویری از یک فرد در یک خانه و یا جشن و یا مراسم منتشر می‌شود و یا تصاویری که خلاف عرف و اخلاق هستند انتشار می‌یابند. معمولا شکایت از افراد منتشر کننده با شاکی خصوصی صورت می‌گیرد مگر این که تصاویر حاوی پیام‌های غیر اخلاقی و مستهجن باشند که بدون شاکی خصوصی هم مورد تعقیب قضایی قرار خواهد گرفت.

با توجه به این که ممکن در است در جریان انتشار کذب و تقلب زیادی هم صورت بگیرد به همین دلیل کارشناس رسمی فیلم سازی عکاسی در خصوص تقلبی بودن و تغییر دادن تصاویر نیز اظهار نظر خواهد کرد. این که تصاویر با رضایت صاحب تصویر صادر شده یا خیر بسته به مستندات متهم و شاکی و نظر نهایی قاضی دارد و کارشناسان دخالت چندانی در این موضوع نخواهند داشت.

برای مثال معمولا تصاویری منتشر می‌شود و شاکی ادعا می‌کند علاوه بر این که این تصاویر باعث هتک حیثیت او شده است تصاویر کاملا جعلی است. معمولا در این موراد بیشتر از کارشناسان رسمی ما استفاده می‌شود. و یا در سال‌های اخیر انتشار اسکرین‌شات‌ها از پیام‌های خصوصی افراد در قالب عکس‌ها بسیار رواج یافته است که از نظر کارشناس دادگستری فیلم سازی عکاسی مصداق انتشار تصویر خصوصی است.

و یا در مورادی مشاهده شده است که آتلیه‌ها و استودیو‌ها برای تبلیغات و یا حتی اخاذی اقدام به انتشار تصاویر خصوصی افراد می‌کنند. حتی گاها این تصاویر به طرق مختلف ممکن است از سیستم‌های استودیو دزدیده شوند و علاوه بر هتک حرمت افراد مسائل زیادی را نیز برای صاحبان آتلیه‌ها ایجاد کنند. معمولا همین مثال موضوعات بسیار پیچیده‌ای ایجاد می‌کند که کارشناسان زیادی در خصوص آن اظهار نظر می‌کنند.

در صورت بروز مشکل و به وجود آمدن مسائل فوق می‌توانید با کارشناسان ما تماس حاصل نمائید.