محاسبه آنلاین دستمزد کارشناسان رسمی دادگستری

 

همانطور‌ که طرح‌های شهری زمینه بروز اختلاف را ایجاد می‌کنند، مدیریت و برنامه ریزی شهری هم گاهی باعث بروز اختلاف هم می‌شود. مدیریت و برنامه ریزی شهری یک مفهوم گسترده است که متفاوت با طراحی شهری و طرح‌های شهری هستند و در حیطه‌ای می‌توان آن را کلی تر هم ارزیابی کرد به این معنا که مدیریت و برنامه ریزی شهری گاهی از حوزه شهر سازی و معماری هم فراتر می‌رود. اما آنچه در اینجا قصد بررسی آن را داریم ارتباط مدیریت و برنامه ریزی با کارشناس رسمی دادگستری معماری و شهرسازی است. بنابراین به طور خاص به مباحث معماری و شهرسازی خواهیم پرداخت.

تاریخچه برنامه ریزی شهری تقریبا به سده‌های اخیر بر می‌گردد هرچند از اواخر قرن نوزدهم مباحثی در خصوص آن مطرح شد اما به صورت فراگیر از قرن بیستم به عنوان یک رشته دانشگاهی درآمد. برنامه ریزی و مدیریت شهر ارائه طرح و برنامه‌های مختلف جهت بهبود فضای شهری و جلوگیری از به وجود آمدن ناتاب آوری‌های شهری است. به همین دلیل هم در بخش‌های مختلفی چون کنترل ترافیک، کنترل ساخت و ساز و تغییر فضای شهر و غیره اقدام به برنامه ریزی می‌شود.

اهداف مدیریت و برنامه ریزی شهری در حال حاضر در دانشگاه‌ها و رشته‌های تحصیلی و گرایش‌های مختلف شهرسازی تدوین می‌شود. البته بسیاری معتقد هستند که با دانلود رایگان پی دی اف و جزوات برنامه ریزی شهری و استناد به کتاب‌های دست چندم نمی‌توان به آینده مدیریت شهری امیدوار بود، اما بنظر نقد غیر منصفانه ای است و مدیریت شهری در ایران هم نسبت به سایر نقاط جهان پیشرفت‌هایی داشته است.

این که هنوز در این حوزه اختلاف نظر وجود دارد و یا افراد عادی نسبت به برخی از طرح‌های توسعه شهری اعلام نارضایتی می‌کنند دلیل خوبی برای نادرست بودن برنامه ریزی شهری نیست. کارشناسان معماری و شهرسازی در تلاش هستند تا برنامه ریزی مناسبی برای زیبائی، ایمنی و کاهش حاشیه نشینی و مقاوم سازی داشته باشند اما نمی‌توان جلوی بروز اختلاف را گرفت.

همواره با توجه به ساختار‌ها و سیاست‌های مختلف شاهد انواع برنامه ریزی و مدیریت شهری هستیم. گاهی برنامه ریزی در جهت رشد شهر‌ها و توسعه زیر ساخت‌هاست و گاهی هم برنامه ریزی برای رفع نابرابری‌ها صورت می‌گیرد و در مورادی هم برنامه ریزی محیط زیست محور می‌شود. همه این رویکرد‌ها موافق و مخالفانی دارد به همین دلیل هم در سطح کلان تصمیم گیری و مدیریت مشکلاتی ایجاد می‌شود که کارشناس رسمی معماری و شهرسازی به مشاور و گفتگو با نهاد‌ها به منظور بررسی طرح‌ها و حل اختلافات می‌پردازد.

بنابراین اولین اختلافی که کارشناس دادگستری معماری و شهرسازی به آن می‌پردازد اختلاف بین مشاوران، کارفرمایان و پیمانکاران در خصوص اجرا و یا تصمیم گیری درباره برنامه ریزی شهری و طرح‌هایی اجرایی آن است.

اختلاف دیگر ناشی از تداخل برنامه ریزی شهری با برنامه افراد مختلف در جهت ساخت و ساز است. می‌توان گفت اختلاف با شهرداری‌ها به رویه عادی تبدیل شده است بسیاری از افراد که نسبت به طرح و برنامه‌های مدیریت شهری ندارد در اجرای برنامه‌های خود با مشکلات عدیده‌ای روبرو می‌شوند که حل آن از دغدغه‌های اصلی به شمار می‌رود.

قرار گرفتن بسیاری از اراضی و املاک در طرح‌های توسعه شهری همواره هم خوشایند افراد مختلف نیست. خصوصا هنگامی که افراد با محدودیت‌هایی در توسعه املاک خود روبرو هستند. برای مثال برنامه ریزی و مدیریت شهری ایجاب می‌کند که زیر ساخت‌های بیشتری برای حمل و نقل و از بین بردن ترافیک ایجاد شود به همین دلیل هم املاکی در طرح قرار می‌گیرند که بعد از اعلام این که در طرح هستند اجازه ساخت و ساز و گسترش و بهسازی را ندارند و مشخص نیست دقیقا طرح کی اجرا خواهد شد و این موضوع زمینه نارضایتی و ایجاد اختلاف را فراهم می‌کند.

کارشناس معماری و شهرسازی در خصوص همه مشکلات و اختلافات حوزه شهر و سهر سازی صاحب صلاحیت است و در صورت بروز مشکل آماده ارائه خدمات به متقاضیان می‌باشد.